TERMENI ȘI CONDITII GENERALE

 

Vizitarea, folosirea sau comandarea produselor vizualizate pe site-ul www.roplati.ro implică acceptarea Condițiilor de utilizare ce vor fi detaliate mai jos. Pentru folosirea în bune condiții a site-ului, se recomanda citirea cu atenție a Termenilor și Condițiilor.

www.roplati.ro este administrat de SC Abi Automotion SRL cu sediul în Deva, Str. Simion Barnuțiu, Nr. 29, Jud. Hunedoara, înregistrată la Registrul Comertului cu nr J20/1141/2012, CUI: RO16905014.

 

Ne rezervăm dreptul de a efectua modificări ale acestor Termeni și Condiții precum și orice modificări site-ului www.roplati.ro fără o notificare prealabilă. Accesând pagina/ link-ul Termeni și Condiții, puteți citi întotdeauna cea mai recentă versiune a acestor prevederi.

Obligațiile dumneavoastră de înregistrare:

Pentru a putea cumpara de pe www.roplati.ro, trebuie să introduceți datele dumneavoastra pe website-ul nostru.

În utilizarea serviciului, declarați că veți furniza informații reale, corecte, actuale și complete despre dumneavoastra.

În situatța în care considerăm că aceasta obligație a fost încalcata, ne rezervam dreptul de a va bloca accesul la utilizarea serviciului, pe perioada determinată sau nedeterminată, fără nicio notificare prealabilă.

Utilizatorul foloseste Site-ul pe riscul propriu, SC ABI Automotion SRL și SC Speedy Insurances SRL fiind libere de orice raspundere pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe Site. SC ABI Automotion SRL și SC Speedy Insurances SRL nu sunt raspunzatoare de erorile sau omisiunile care pot interveni în redactarea sau prezentarea materialelor de pe Site.

Cererile formulate pe site-ul www.roplati.ro vor include automat adresa dumneavoastra de email in baza de date a newsletter-ului companiei. Pentru dezabonare trebuie sa ne comunicati in scris acest lucru folosind faxul companiei: 004.0257.473.878. sau email: office@roplati.ro. Comunicarea dvs. trebuie sa conțină: “Dezabonare newsletter www.roplati.ro”.

Preț și modalități de plată:

Prețurile prezentate includ TVA (24%) excepție facând asigurările.

Prețul de achiziție prezentat pe factura va fi același cu cel prezentat pe site la momentul achiziției, preț la care se adaugă și costurile de livrare.

Plata produselor se efectueaza prin una din varinatele disponibile: virament bancar, ordin de plata sau prin credit/ debit card la plasarea comenzii online.

Informații privitoare la livrare:

Termenul de livrare este de maxim 2 zile lucrătoare pentru polițele de asigurare, socotit de la data preluării și confirmării comenzii dumneavoastră. Acest termen poate fi modificat din motive independente de voința noastră.

Livrarea rovinietelor și încărcărilor electronice pentru telefonie mobilă se face exclusive online prin email.

Taxele de livrare sunt calculate cu taxa pe valoare adaugată (TVA) inclusa pe comandă.

Livrarea se face de catre o societate de curierat, la domiciliul clientului, în termen de 24 ore de la expedierea și confirmarea comenzii, și poate ajunge la destinație dupa maxim 2 zile lucrătore.

În cazul în care doriti sa specificați anumite aspecte referitoare la livrare cum ar fi: ora de livrare, adresa sau puncte de reper, va rugam sa introduceți în casuța de observatii aceste lucruri înainte de finalizarea comenzii. Acest lucru poate prelungii termenul de livrare menționat la aliniatele de mai sus.

În cazul in care alegeti ca modalitate de plata “Virament bancar”, emiterea documentului vinieta se va face in momentul in care suma corespunzatoare comenzii va fi inregistrata in conturile SC ABI Automotion SRL.

În ziua în care coletul cu comanda dumneavoastra va fi expediat, veți fi înstiințat prin e-mail sau telefonic de către noi. Coletul poate fi preluat de orice membru al familiei.

Produsele se livrează în limita stocului disponibil. În cazul în care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai afla pe stoc veti fi înstiintat în acest sens. În unele cazuri, produsul comandat poate fi inlocuit cu unul asemanator daca dumneavoastra doriți și sunteți de acord cu acest lucru.

Răspunderea pentru orice deteriorare cauzata produsului, coletului sau pachetului trimis de către noi, revine societații de curierat sau transportatorului conform legislației în vigoare. Produsele vor fi înlocuite de catre noi daca se va face dovada culpei curierului și vom fi înștiințați în termen de 2 zile lucrătoare de la primirea coletului.

Drepturile de autor (Copyright) ..

Întregul conținut al site-ului www.roplati.ro, incluzând, texte, imagini, grafice, elemente de grafica web, scripturi și orice alte date, este proprietatea S.C. Abi Automotion S.R.L. sau a furnizorilor săi și este protejat conform Legii drepturilor de autor și legilor privind dreptul de proprietate intelectuală și industrială. Folosirea fără acordul scris a oricaror elemente de pe site-ul www.roplati.ro, sau a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor în vigoare. Pentru a reclama drepturile de proprietate intelectuală puteți folosi adresa de mail contact@roplati.ro. Intregul continut al site-ului www.roplati.ro este proprietatea s.c. ABI automotion s.r.l. si este aparat de legile in vigoare pentru protectia drepturilor de autor.

Este  interzisa copierea continutului site-ului, a fotografiilor si a datelor. Acestea pot fi folosite numai cu acordul in scris al unui reprezentant legal cu funcție de director sau administrator în cadrul ABI automotion s.r.l. sau a structurii juridice ce are drept de operare asupra site-ului.

Folosirea fara acordul SC ABI Automotion SRL sau a structurii juridice ce are drept de operare asupra site-ului, a oricaror elemente enumerate mai sus, se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare.

În cazul în care descoperiți o situație prin care se încalcă drepturile de autor, în cadrul site-ului Roplati.ro, vă rugăm se ne contactați prin trimiterea unui email la adresa contact@roplati.ro, menționând și link-ul unde poate fi accesată situația pe care o menționați.

Securitatea datelor personale

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice avem obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre d-voastra. Informatiile din formularul de comanda vor fi folosite pentru a va trimite confirmarea comenzilor, informatii despre promotii etc. Ne obligam sa nu facem publice si sa nu vindem bazele de date continand informatii referitoare la datele personale ale clientilor nostri.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supusi unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa soliciti stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata catre roplati.ro.

 

ROplati.ro este operator de date cu caracter personal, inregistrat la ANSPDCP cu nr. 34015. Nu vom dezvalui niciodata, fara acordul tau, datele tale personale catre terti.

 

Politica de confidențialitate

Datele cu caracter personal vor putea fi dezvăluite fără consimțamântul dumneavoastra în caz de litigii/ dispute privind fraudele la plată către următorii destinatari: Bancile implicate în plățile online, Organismele Internationale de Carduri și Furnizori de servicii/ produse, respectiv conform Legii, către instituțiile abilitate.

În conformitate cu dispozitiile Legii nr.677/200, clienții nostril au următoarele drepturi,:

1) Dreptul la informare (art.12)

2) Dreptul la acces la date (art.13) – dreptul de a obține, la cerere și în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, confirmarea ca datele care o privesc sunt sau nu sunt prelucrate de operatorul de date.

3) Dreptul la intervenție (art.14) – dreptul de a solicita operatorului de date, printr-o cerere scrisa și în mod gratuit, următoarele:

  1. a) rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor incomplete, inexacte sau prelucrărilor nelegale;
  2. b) transformarea datelor personale nelegale în date anonime;
  3. c) notificarea terților cu privire la operațiunile prevăzute la lit. a) si b).

4) Dreptul la opoziție (art.15) – dreptul de a se opune, în mod gratuit și printr-o cerere scrisa, din motive întemeiate și legitime legate de situația sa particulară, că datele care o vizează să facă obiectul unei prelucrări.

5) Dreptul de a se adresa justiției (art.18) – dreptul de a se adresa justiției pentru apărarea drepturilor garantate de lege și care au fost încălcate.

6) Dreptul de a face plângere la autoritatea de supraveghere (art.25).

Responsabilități privind produsele

S.C. Abi Automotion S.R.L. și S.C. Speedy Insurances S.R.L. nu își asumă responsabilitatea și nu pot fi facute responsabile pentru orice pagube apărute prin folosirea produselor achiziționate prin intermediul acestui site, în alte scopuri decât cele menționate de producător. Returnarea produselor se poate efectua în conformitate cu dispozițiile OG 130/2000, iar pentru mai multe detalii vă rugăm să vizitați secțiunea “ Schimb/ Returnare produs “

 

Limitări privind utilizarea anumitor tehnici de comunicație la distanță

Art. 1. – Următoarele tehnici de comunicație la distanță necesită acordul prealabil al consumatorului:
a) sistem automatizat de apel fără intervenție umana (automat de apel);
b) telecopiator (fax)
c) adresa de poștă electronică (e-mail)

Art. 2. – Utilizarea altor tehnici de comunicație individuală la distanță în afara celor prevăzute la art. 1 nu este permisă dacă există un refuz manifestat de consumator.

 

Lista cuprinzand tehnicile de comunicație la distanță
a) imprimat neadresat;
b) imprimat adresat;
c) scrisoare tipizată;
d) publicitate tiparită cu bon de comandă;
e) catalog;
f) telefon cu interventie umană;
g) telefon fara interventie umana (automat de apel, audiotext);
h) radio;
i) videofon (telefon cu imagine);
j) videotext (microordinator, ecran Tv cu tastatură sau ecran tactil);
k) poștă electronică (e-mail);
l) telecopiator (fax);
m) televiziune (teleshopping).

 

Conciliere

Daca aveti probleme legate de o comanda, procedura de plată sau orice alte asemenea care au legătură cu servciile/produsele oferite/intermediate de catre site-ul ROplati.ro și care nu par a se rezolva cu reprezentantii site-ului (denumiti dispeceri, disponibili in regim non-stop la numerele de telefon specificate) cu care discutati, va rugam sa trimiteti sesizarea dvs. inspre departamentul Administrativ, la adresa de e-mail contact@roplati.ro. Sesizarile vor fi directionate catre managementul companiei in functie de aria de competenta in care se incadreaza.

Pentru detalii privind protectia dvs. ca si consumator, va rugam sa verificati site-ul Autoritatii Nationale a Protectiei Consumatorului.

Litigii

Prin folosirea, vizualizarea sau cumpărarea produselor de pe acest site, utilizatorul a luat la cunoștință asupra faptului că legile romane vor guverna Termenii și Condițiile de mai sus și orice dispută de orice fel care ar putea să apară între utilizator și S.C. Abi Automotion S.R.L. În cazul unor eventuale conflicte între S.C. Abi Automotion S.R.L. și clientii săi, se va încerca mai întâi rezolvarea acestora pe cale amiabilă în minim 30 de zile lucrătoare.

Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat de instanțele de la sediul vânzătorului iar dacă acest lucru nu este posibil de instanta competentă în conformitate cu legile romane în vigoare.

ASIGURARI

Polițele de asigurare RCA sunt emise în numele societăților de asigurare de către www.roplati.ro prin S.C. SPEEDY INSURANCES S.R.L., inregistrat in Registrul Intermediarilor În Asigurari si/sau Reasigurari sub numarul RAJ-346450 ca asistent in brokeraj al Safety Broker de Asigurare S.R.L., numar inregistrare Registrul Brokerilor: RBK-293.

Politele de asigurare RCA sunt emise dupa confirmarea telefonica a datelor completate. Va rugam sa verificati corectitudinea acestora.

Politele de asigurare achitate online nu pot fi anulate.

Dupa finalizarea comenzii, in cazul in care constatati ca datele introduse sunt incorecte, va rugam sa ne instiintati pe email la adresa office@roplati.ro. Corectarea se poate realiza doar in baza unei copii a talonului sau cartii de identitate a autovehiculului impreuna cu cartea de identitate sau C.U.I al persoanei asigurate.

 

Politica de livrarea a asigurarilor:

 

ASIGURARI RCA

Politele de asigurare RCA se livreaza gratuit oriunde in tara prin intermediul Urgent Curier dupa cum urmeaza:

  1. Comenzile inregistrate de luni pana vineri, de la ora 9:00 pana in ora 17:00, vor fi livrate a doua zi.
  2. Comenzile inregistrate sambata și duminica vor fi livrate in prima zi de marti.

Constatarile referitoare la integritatea plicurilor se vor face in prezenta agentului curier. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

 

ASIGURARI CALATORIE

Polita este livrata in format digital, prin e-mail  – la adresa indicate în comanda. Alaturi de fisierul cu asigurarea de calatorie in format PDF, primiti pe e-mail si un alt fisier PDF care contine conditiile asigurarii respective.

Printarea politei nu este necesara – pentru a beneficia de asigurare este necesar sa cunoasteti datele politei sau sa o aveti impreuna cu dumneavoastra in format digital.

 

Procesarea comenzilor

Prelucrarea comenzilor de asigurari se face de luni pana vineri de la ora 9:00 până la ora 17:00.

 

Diverse

Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odată cu lansarea comenzii, clientul acceptă fără obiecțiuni Termenii și Condițiile de utilizare, valoarea acestora fiind aceeași cu un contract valabil încheiat.

Fiind de acord cu acești Termeni și Conditii clientul își asumă în totalitate drepturile și obligațiile ce decurg din cumpărarea din magazinul virtual www.roplati.ro