POLITICA DE RETUR

 

Daca esti nemultumit de produsele cumparate de la www.roplati.ro si vrei sa renunti la cumparare, excepție facând rovinietele/ taxele de drum și asigurarile, și implicit să primești banii înapoi, poți să aplici pentru procedura de retur a produselor în maxim 10 zile lucratoare, conform dispozițiilor Ordonanței de Guvern nr. 34/2014, privind protecția consumatorilor la încheierea și executarea contractelor la distanță.

Termenul de 14 zile calendaristice prevăzut pentru exercitarea acestui drept începe să curga:

  1. a) pentru produse, de la data primirii lor de către consumator;
  2. b) pentru servicii, din ziua încheierii contractului;

Prin contract la distanță se întelege contractul de furnizare de produse sau servicii încheiat între un comerciant și un consumator, în cadrul unui sistem de vanzare organizat de catre comerciant, care utilizeaza în mod exclusiv, înainte și la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicație la distanță.

Dreptul de retur în 14 zile calendaristice se adreseaza doar clientilor care au achiziționat produse online de pe site-ul www.roplati.ro , excepție facând rovinietele/ taxele de drum și asigurarile care sunt supuse O.G. nr. 15/2002 și Ordin nr. 769 completata cu O.U.G. 8/2015 și H.G. 21/2015 și prin Norma ASF numarul 23/2014.

Clientul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanță, în termen de 10 zile lucratoare, fără penalități și fara invocarea vreunui motiv.

Conform Ordonanței nr. 34/2014 consumatorul este răspunzător de achitarea cheltuielilor aferente returnării produselor către comerciant.

 

Dreptul de renunțarea la cumparare nu se aplica în cazul persoanelor juridice.

Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data denunțării contractului de către consumator.

Conform dispozițiilor Ordonanței nr. 34/2014, consumatorul nu poate denunța unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor în care părțile (consumatorul și comerciantul) au convenit altfel:

  1. a) contracte de furnizare de servicii a caror execuție a început, cu acordul consumatorului, înaintea expirării termenului de 14 zile calendaristice;
  2. b) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror preț depinde de fluctuațiile cursurilor pieței financiare care nu pot fi controlate de comerciant;
  3. c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum și a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
  4. d) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, în cazul în care aceste inregistrari sau programe informatice au fost desigilate de catre consumator;
  5. e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor magazin;
  6. f) contracte de servicii de pariuri sau loterii;

Pentru orice detalii sau neclarități privind returnarea produselor vă rugăm sa ne contactați pe email sau la unul din numerele de telefon afișate pe www.roplati.ro .