Intrebari frecvente ROplati.ro

1. Ce avantaje am daca folosesc ROplati.ro?

Avantajele unui sistem de plata a facturilor de orice fel, a taxelor si impozitelor catre stat, de achiztionare de roviniete si asigurari, intr-un singur loc, online, sunt nenumarate. Vom incerca insa sa evidentiem unele dintre ele.>eliminarea deplasarii pana la giseele de plata a fiecarui furnizor in parte;>reducerea drastica a timpului dedicat acestor activitati, de la orele pierdute la multe cozi, pana la cele cateva minute necesare unor simple click-uri, stand comod in fata calculatorului;>continuitatea serviciului, roplati functionand 24 de ore din 24, de luni pana duminica;

2. Ce este ADS (Activation During Shopping)?

ADS se refera la activarea unui cardin sistemul 3D Secure – MasterCard SecureCode sau Verified by Visa in timpulunei tranzactii online.

3. Cardul meu nu a fost acceptat la plata. De Ce?

Motivele unui refuz pot fi :

> fonduri insuficiente – este necesara alimentarea cu fonduri a cardului sau marirea limitei de credit curente;
> cardul figureaza in “blacklist” – este un card raportat ca pierdut, furat, blocat de catre posesor;
> emitentul cardului nu autorizeaza tranzactiile eCommerce – trebuie contactata banca emitenta a cardului si solicitata sa activeze acest serviciu. Desigur, aceasta se poate verifica si atunci cand clientul opteaza pentru un anumit tip de card, fiind banci care nu permit astfel de tranzactii;
> emitentul cardului nu a putut fi contactat iar limitele “stand-in” definite de acesta nu permit tranzactii eCommerce sau limiteaza valoarea maxima a tranzactiei – trebuie apelat suportul oferit de catre banca emitenta la numerele de telefon de pe versou-ul cardului. Sunt singurii in masura sa ofere informatii reale despre durata nefunctionarii si cauzele incidentului.

4. Mi se cere un “Secure Code” dupa ce introduc datele cardului si apas “Finalizeaza comanda”. Ce fac?

Aceasta inseamna ca ai un cardinrolat in sistemul 3D Secure si pe care l-ai activat anterior, online.Exemplede ecran in care ti se cere introducerea parolei 3D secure “SecureCode”, parola setata doar pentru cumparaturi pe internet:
Intotdeauna fii atent la adresasite-ului unde faci activarea: Headerul trebuie neaparat sa fie de forma https://, sa aiba certificatul de securitate valid, etc..

5. Ce este 3D Secure?

3D Secure (3 Domain Secure) esteatat un standard international de securitate, cat si un sistem de protectiesuplimentar al cardului de credit/debit dezvoltat de Visa (VbV – Verified byVisa ) si MasterCard (MSC – Mastercard Secure Code) care implica stabilireaunei parole suplimentare (nu este vorba de PIN) impreuna cu banca emitenta acardului, ceruta la efectuarea fiecarei plati online pentru a verificaautenticitatea tranzactiei respective. Parola poate fi un nume, numar,combinatie de numere si litere.

6. Ce carduri acceptati?

In acest moment ePayment accepta carti de credit/debit Visa, MasterCard, Diners Club, American Express si JCB in orice moneda, decontarea facandu-se prin intermediul bancilor emitente-acceptatoare. In cazul in care folositi un card emis de o banca romaneasca, acesta trebuie activat pentru tranzactii pe Internet (lista de carduri bancare romanesti care pot fi folosite pe Internet).

7. In timpul tranzactionarii mi se cere activarea cardului in sistemul MasterCard SecureCode sau Verified by Visa (3D Secure). Ce fac?

Acest lucru inseamna ca ai un cardinrolat in 3D secure, dar neactivat. Banca emitenta te invita sa iti activezicardul chiar in timpul efectuarii unei cumparaturi online. Acest proces poartadenumirea de Activation During Shopping (Activare in timpul cumpararii).

Daca refuzi activarea cardului(“Nu Activa/ Do not Activate”), tranzactia va continua in mod normal,pe fluxul obisnuit de tranzactionare.

Daca doresti sa-ti activezi cardulin 3D Secure, apasa “Activeaza Acum/ Activate Now” si ti se vor afisa2 pagini de activare, similare unei activari obisnuite, initiate de pe paginile banciloremitente.

Dupa activare, tranzactia vacontinua pe fluxul normal, ca o tranzactie de comert electronic autentificata,dar atentie: mult mai sigura.

8. Cum pot activa standardul 3D Secure – MasterCard SecureCode/ Verified by VISA – pe cardul meu?

Daca detii un card cu care dorestisa faci plati online in sistemul 3D secure, in primul rand contacteaza bancaemitenta pentru a afla daca acest standard este suportat de cardul tau.

In cazul in care acest serviciu estedisponibil, urmatorul pas este activarea serviciului 3D Secure pe card,operatiune ce se face online, urmand instructiunile primite de la banca.Activarea presupune ca tu sa iti stabilesti propria parola pe care o vei folosila fiecare tranzactie online. Aceasta parola suplimentara pentru tranzactiionline este echivalentul PIN-ului pentru tranzactii offline, la POS sau la ATM.

9. Cand sunt luati banii de pe cardul meu?

Transferul banilor din contul atasatcardului spre comerciant se realizeaza dupa ce comanda este incheiata. Ocomanda este incheiata dupa ce plata a fost autorizata si procesata de ePaymentsi dupa ce magazinul online a confirmat efectuarea livrarii. Pana in acestmoment, banii sunt doar blocati, nu sunt transferati catre comerciant.

10. Ce este CVV2 sau CVC2?

  •        CVV2/CVC2este un cod de securitate din 3 cifre tiparit pe spatele cardului. Numarulapare in zona cu semnatura dvs, cu litere inclinate la stanga (vezi exemplu).Acest cod este un element de siguranta suplimentar pentru validarea unui cardautentic intr-o tranzactie. Toate cardurile MasterCard, atat credit cat sidebit, au codul CVC2 din 1 Ianuarie 1997; toate cardurile Visa au codul CVV2din 1 Ianuarie 2001.

11. Ce este cardul embosat?

Cardul embosat este acel card careare elementele de identificare (numele titularului, numarul cardului si dataexpirarii) in relief. Aceasta particularitate permite cardurilor de acest tipsa fie acceptate atat la ATM-uri si EFT/POS-uri, cat si la terminalele de tip IMPRINTER.

epaymentepaymentepaymentepaymentThis site is protected by Trustwave's Trusted Commerce program