Piese camioane de la ABI Automotion Romania

  Stiri si informatii

  Alternative pentru restrictiile de circulatie impuse de CNADNR

  Date: 2014-06-02

  Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta participantii la trafic ca incepand cu 26 mai, circulatia rutiera pe DN 68A ... » citeste mai mult


  Vanzarea online in crestere accelerata

  Date: 2014-03-18

  Comertul online inregistreaza o crestere puternica in ultimii ani, in Romania, diferite surse aratand ca aceasta piata are o valoare intre 600 milio ... » citeste mai mult


  Noul DAF XF EURO 6

  Date: 2014-03-07

  Dupa cativa ani de tacere, constructorul olandez de vehicule comerciale DAF s-a reintors pe piata camioanelor grele cu premiera noii generatii DAF X ... » citeste mai mult


  Daimler AG

  Date: 2014-03-07

  Producătorul german de automobile Daimler AG plănuieşte să îşi eficientizeze activităţile de vânzare ... » citeste mai mult


  Băsescu a aprobat Memorandumul cu FMI fără acciza de 7 eurocenţi

  Date: 2014-03-07

  Președintele Traian Băsescu a anunțat în această seară, după ceremonia de depunere a jurământului de ... » citeste mai mult


  Circa 55 lei pentru o zi de tranzit in Marea Britanie

  Date: 2014-03-07

  Incepand cu 1 aprilie, in Marea Britanie, intra in vigoare o noua taxa de drum pentru vehiculele comerciale cu greutate de peste 12 t. Pentru vehicu ... » citeste mai mult


  Atentie la restrictiile de week-end si sarbatoare

  Date: 2014-02-17

  CNADNR a anuntat ca au fost publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea 1, nr. 93/06.02.2014 Ordinul Ministrului Delegat pentru Proiecte ... » citeste mai mult


  Roviniete  Alegeti tara:


   

   

  Normele
  metodologice pentru aplicarea tarifului de utilizare a retelei de drumuri
  nationale din Romania  (rovinieta), aprobate prin OMTI nr. 769/2010, cu modificarile si
  completarile ulterioare, prevad urmatoarele:
  
  

                

          Art. 1 (2) Tariful de utilizare se aplica utilizatorilor romani si straini pentru toate vehiculele detinute de acestia, inmatriculate definitiv, care circula pe reteaua de drumuri nationale din Romania.”

                  Oronanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede:

                

          “Art. 12 (1) Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu exceptia celor trase sau impinse cu mana sau a bicicletelor, trebuie sa fie inmatriculate ori inregistrate, dupa caz, si sa poarte placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare, cu forme, dimensiuni si continut prevazute de standardele in vigoare.

               

           Art.  14 (1) Tramvaiele, troleibuzele, mopedele, masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun inmatricularii, precum si vehiculele cu tractiune animala se inregistreaza de catre consiliile locale, care tin si evidenta acestora.”

                  Ordinul MAI nr. 1501/2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, prevede urmatoarele:

              

          “Art. 4 (1) Inmatricularea, inregistrarea si autorizarea provizorie sau pentru probe a vehiculelor se considera efectuate de la data inscrierii acestora in registrul national de evidenta a vehiculelor inmatriculate, respectiv in evidentele Ministerului Administratei si Internelor, Ministerului Apararii, Serviciul Roman de Informatii si ale consiliilor locale, in cazul inregistrarii.

                 

           Art. 6 (2) Inmatricularea poate fi permanenta sau, prin exceptie, temporara.

                  Art. 15(1) Pana la inmatriculare serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competente potrivit art. 1 alin. (2) autorizeaza provizoriu circulatia autovehiculelor si a remorcilor neinmatriculate, pentru o perioada ce nu va putea depasi 30 zile, dar nu mai mult de la data la care expira asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule.

               

           Art. 19(1) Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor competent potrivit art. 1 alin. (2) autorizeaza pentru probe autovehiculele si remorcile care:

       

            a) efectueaza probe in vedere omologarii, precum si autosasiuri care efectueaza deplasari de la unitatile constructoare la cele care le caroseaza, la solicitarea persoanelor juridice care au ca obiect de activitate, fabricarea, asamblarea, carosarea ori incercarea autovehiculelor sau a remorcilor;

   

                  b) se comercializeaza, in vederea efectuarii probelor solicitate de clienti, la cererea persoanelor juridice care detin spatiu comercial amenajat pentru expunerea vehiculelor si au un volum mediu de vanzari de cel putin 10 vehicule pe luna in ultimele 6 luni.

   

        Art. 23 (1) Se inregistreaza de catre consiliile locale numai mopedele, tractoarele care nu se supun inmnatricularii, masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole, forestiere, care pastreaza caracteristicile de baza ale unui tractor, si troleibuzele omologate, potrivit legii, de catre Regia Autonoma “Registrul Auto Roman”, precum si tramvaiele, masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole, forestiere, care nu pastreaza caracteristicile de baza ale unui tractor, si vehiculele cu tractiune animala.

                  (2) Inregistrarea vehiculelor in conditiile prevazute la alin. (1) se realizeaza de catre consiliile locale pe ca caror raza teritoriala isi au domiciliul, resedinta ori sediul proprietarii vehiculelor respective.”

   

                 

           Avand in vedere cele mentionate mai sus, mentionam ca, pentru vehiculele inregistrate (poza 1) si pentru vehiculele care circula in baza unei autorizatii provizorii pentru probe (poza 2), nu se achita tariful de utilizare a retelei de drumuri nationale (rovinieta) si, implicit, nu se sanctioneaza contraventional lipsa acesteia.

   

   


   

   

     Informatii cu privire la formatul datelor, ce trebuie trecute la comanda rovinietei pentru vehiculele inmatriculate temporar cu numere de leasing (poza - B6529412), in dreptul campului „Numar auto”;

   


   

              In cazul in care doriti achizitionarea unei roviniete pentru un vehicul inmatriculat cu numar de inmatriculare de forma prezenta in poza, la comanda se va trece in mod obligatoriu intreg numarul de inmatriculare fara spatii intre caractere, sau alte simboluri (B6529412). Se va tine cont ca grupurile de cifre, ce formeaza anul si luna la care aceste numere de inmatriculare expira, sa fie trecute in aceasta ordine (asa fiind inscrise si in certificatul de inmatriculare) – intai anul (grupul de cifre de deasupra fractiei – ex: 94) si apoi luna (grupul de cifre de sub fractie – ex: 12)

   

   

  corect B6529412

   

   

   

  Rovigneta este documentul care dovedeste dreptul automobilistului de a utiliza reteaua de drumuri nationale din Romania. Pana in octombrie 2010 acest document consta intr-un autocolant care arata printre altele si perioada de valabilitate a acesteia. Acest document lipit de parbriz era insotit obligatoriu prin lege de chitanta doveditoare a cumpararii. Verificarea rovignetelor se facea de catre organele de control care la oprirea autovehiculelor puteau cere si dovada achizitionarii acesteia. Aceasta metoda s-a dovedit ineficienta,asa ca la 1 octombrie 2010 este introdusa rovigneta electronica.

   

  S-a simplificat verificarea automobilistilor, care se face acum prin camere video cu sistem inteligent de citire a numarului autovehiculului care este verificat instantaneu cu baza de date a numerelor care au platita taxa de drum si a usurat si metoda de achizitionare a vinietei, aceasta devenind posibil de cumparat si online.

   

  Acum amenda este trimisa prin posta astfel nu va mai fi nevoie sa fie oprit autovehiculul care nu detine rovinieta.

  O data cu introducerea acestui sistem este recomandat sa cumparam rovinieta datorita supravegherii stricte a drumurilor din afara localitatilor, iar cuantumul celor doua plati de penalizare (amenda plus despagubirea) sunt considerabile.

   

  ABI Automotion SRL, firma specializata in vanzarea de viniete pentru Romania si o serie de alte tari europene, lanseaza online un instrument simplu de utilizat pentru achizitionarea de roviniete prin site-ul www.rovinieta.net si roplati.ro, site care functioneaza non stop, iar comenzile sunt procesate de catre operatorii nostrii in timp real, non stop.

   

  Firmele care opteaza pentru un parteneriat cu ABI Automotion SRL beneficiaza de avantaje si servicii suplimentare: facturare periodica, liste si situatii periodice, alerta expirare valabilitate roviniete, termen de plata.

   

  Daca doriti sa cumparati rovigneta electronica online, navigati la pagina Comenzi roviniete.

   

  Pentru alte informatii despre rovigneta navigati pe pagina Stiri si Informatii, unde veti gasi raspuns la posibile nelamuriri si pasii de urmarit in comanda.

   

  La pagina de contact veti gasi numar de telefon si adresa de e-mail, la care vi se va raspunde 24 de ore din 24, de luni pana duminica.

   

  *Cursul euro - leu se calculeaza in functie de cursul ultimezi zi din luna anterioara. (ex: pentru luna februarie, se va calcula dupa cursul zilei de 31 ianuarie)

   

   

  Tip vehicul

  Pret Rovigneta

  Amenda

  Despagubiri


  Tarif €* cu TVA

  Durata

  Minim

  Maxim

  A. Autoturisme

  -

  1 zi

  250 RON

  500 RON

  28

  3

  7 zile

  7

  30 zile

  13

  90 zile

  28

  12 luni

  B. Vehicule de transport marfa cu 0,0 tone < MTMA ≤ 3,5 tone

  -

  1 zi

  750 RON

  1250 RON

  96€

  6

  7 zile

  16

  30 zile

  36

  90 zile

  96

  12 luni

  C. a) vehicule de transport marfa cu 3,5 t < MTMA ≤ 7,5 t
  b) vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto) si maxim 23 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto)

  4

  1 zi

  1250 RON

  1750 RON

  320€

  20

  7 zile

  52

  30 zile

  120

  90 zile

  320

  12 luni

  D. a) vehicule de transport marfă cu 7,5 t < MTMA < 12 t
  b) vehicule de transport persoane cu mai mult 23 locuri pe scaune (inclusiv conducatorul auto)

  7

  1 zi

  1750 RON

  2250 RON

  560€

  35

  7 zile

  91

  30 zile

  210

  90 zile

  560

  12 luni

  E. Vehicule de transport marfa cu MTMA ≥ 12,0 tone cu maximum 3 axe (inclusiv)

  9

  1 zi

  2700 RON

  3000 RON

  720€

  45

  7 zile

  117

  30 zile

  270

  90 zile

  720

  12 luni

  F. Vehicule de transport marfa, cu MTMA ≥ 12,0 tone cu minimum 4 axe (inclusiv)

  11

  55 

  143

  374

  1210 

  1 zi

  7 zile 

  30 zile

  90 zile

  12 luni 

  3000 RON

  4500 RON

  1210€


   

  epayment epayment epayment epayment
  DRPCIV | Transport mobila | Creare Site Prezentare